dissabte, 12 de maig del 2007

27-M

Seguint amb la tradició encetada pel germà gran (El Blog Diari) a les darreres autonòmiques, aquest blog ha encarregat una enquesta sobre intenció de vot al prestigiós Institut Imagina. Aquí no ens estem de res i ens gastem també els calerons en enquestes i astròlegs, com fan els mitjans més grans, els partits i el CIS. Així, en rigorosa exclusiva, ens mullem una vegada més i avancem la nostra pròpia hipòtesi demoscòpica sobre els resultats de les properes eleccions municipals a Terrassa. El mètode no ha estat molt científic, ho reconec. Però he procurat no confondre els resultats que a mi m’agradarien amb els que crec que poden sortir. La participació, per altra banda, serà una incògnita fins al darrer moment. Ojalà ens equivoquem els que ens temem que no sigui gaire alta. Per mi no quedarà: no deixaré d'insistir que el gest d'anar a votar és justament el gest que ens fa ciutadans. Oblidar-ho és una gran equivocació. El diumenge 27 de maig, pels volts de les 9 de la nit, veurem…

Aquesta pot ser la composició del nostre ajuntament a partir del mes de juny:

PSC 13-14
CiU 4-5
IC-V 3-4
ERC 3
PP 2-3


Apareixen aquí dibuixades les tendències de la política terrassenca, amb lleugeres variacions. Molt probablement portaran a renovar un govern de la ciutat basat en la fórmula de l’aliança d’esquerres, que ha funcionat raonablement bé els darrers quatre anys.

El PSC continuarà essent la força clarament majoritària a la ciutat. Es manté com el referent de govern a l’imaginari col.lectiu des del 1979: és evident que la ciutat va bé i la gent està satisfeta i optimista. Hi ha un sòlid projecte de futur, un estil de govern ben valorat i el referent d’un alcalde, Pere Navarro, que ha sabut personificar la nova Terrassa del segle XXI, com Manuel Royes va liderar la generació del canvi dels ’80 i dels ’90. Tot això es reflectirà als resultats electorals, no massa diferents dels últims. Les altres forces d’esquerra, ERC i IC-V, es mantenen i fins i tot IC-V pot créixer una mica. El bloc conservador, CiU i PP, tendeix a mantenir-se o a la baixa.. La resta de formacions polítiques extra-municipals no arriben al mínim necessari per tenir representació. Calmats temporalment els temporals estatutaris (ja hi tornarem, ja, no patim), Ciutadans no té prou vent a les veles. Però en pot tornar a tenir en un futur, segons com vagin les coses.

Terrassa està canviant de pell sense canviar d’ànima. Tot just està treient a fora tota l’empenta i la força acumulada els darrers anys, tota l’esperança, tot el renovat orgull terrassenc de finals del segle XX i principis del XXI. Totes les capacitats i tots els projectes que es van trobar aquí els anys 50/70, que es van barrejar i que són l’arrel del big-bang terrassenc. El model de ciutat d’ara és fill del model pensat o somiat els anys setantes. Un model que s’ha reinventat i renovat, que ha sabut evolucionar, innovar, adaptar-se. Però és en essència el mateix model, potser perquè per fidelitat a les arrels i els principis no pot ser-ne un altre. En aquest model, el socialisme municipalista ha sabut ser clarament el catalitzador del canvi, el gran aglutinador de la ciutat, el referent ideològic i de gestió: el socialisme terrassenc és força excepcional en el panorama polític català.

Som encara en aquest cicle històric, en una etapa expansiva, molt lluny del final.

No tinc la més remota idea de quant temps li queda a aquest cicle, però estic segur que té molta vida per davant. Entre altres coses, perquè encara ha d’arribar el moment de la collita, el moment en què aquesta ciutat arribi al seu zènit. I hi arribarà i Terrassa es mirarà al mirall, enlluernada, guanyarà perspectiva sobre ella mateixa i s’haurà fet definitivament una gran ciutat. Aleshores pot començar a canviar l’ànima col.lectiva igual que haurà canviat el paisatge físic i l’humà. La Terrassa del 2020, més o menys, és encara una incògnita. Temps al temps. Disfrutem aquesta època que ens ha tocat viure, perquè és la millor de la història de la ciutat. I que duri.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que sé que ets pogre t'envio això per a que estiguis al dia

pafiam.blogspot.com
DECÀLEG DEL PROGRE - DECALOGO DEL PROGRE

Cap el pensament únic progre (PUP)!

1. El primer manament és el REBUIG DELS VALORS MORALS TRADICIONALS I LA TRADICIÓ MATEIXA. Aquesta oposició obssesiva a tot allò que es tradicional ha estat titllat per alguns psiquiatres com un "desordre mental".

2. Posa en questió la FAMÍLIA TRADICIONAL; considera indiscutible anomenar matrimoni a la unió home-home o dona-dona i li semblen bé les "famílies" grupals , monoparentals, etc.

3. Defensa la caducació i "superació" de L'ART CLÀSSIC i l'academicisme.

4. Menysprea el sentiment de pertanyença a un país i el concepte de PÀTRIA.

5. No sols defensa obrir les portes a la IMMIGRACIÓ, sinó que veu LA BARREJA DE RACES com un ideal a assolir. Hi han grups que ja no només defensen el mestissatge sinó "una Barcelona bastarda".

6. Advoca per la generalització del SEXE "LLIURE" , l'HOMOSEXUALITAT i la PROSTITUCIÓ. Davant una relació sexual amb una persona afectada per la SIDA aconsella el condó, no pas l'abstinència. Considera el control de l'instint sexual com una repressió absurda.


7. Veneració per "la ciència". No es planteja problemes ètics davant ELS EXPERIMENTS AMB EL SER HUMÁ manipulant el nucli cel.lular.

8. Defensa la llibertat de circulació i venda de totes les DROGUES.

9. Nega o minimitza la INSEGURETAT CIUTADANA. Considera al DELINQÜENT de carrer víctima d'un sistema social injust. Al delinquent de corbata el considera un delinqüent. Diu que abans es delinquia més però no es deia.

10. I com a punt més important i nexe d'unió entre totes les families progres: el combat -amb calúmnies si cal- a LA RELIGIÓ i en especial a l'Església católica, com no podia ser d'altra manera, ja que és l'últim reducte de saviesa i moralitat.

Enfront això: PATRIA, FIDES, AMOR
-------------------------------------------------------------------------------------------------

El PUP, pel seu contingut hedonista i materialista es l'aliat imprescindible del sistema neoliberal i consumista.

-El PUP extén els seus tentacles en el món de l'ensenyament, les arts, l'Església, els mass media, etc. La consecuència es l'evident degradació ètica, estètica i moral de la societat .

- Lluitem també nosaltres amb beligerància, intel.ligència i valentia en la defensa dels valors tradicionals de la nostra societat enfront l'ofensiva que ens vol diluir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nota.- Si us identifiqueu en dos o més punts del decàleg busqueu ajuda.



[9] Escrit per: Toni - Dimarts, 15 de maig de 2007 23:30

Interessantíssim decàleg del Pijoprogre Barceloní, si senyor... És obvi que hi ha un problema d'immigració a Catalunya i a Europa en general. Mentre a Europa ja fa anys que ho han experimentat i mitja Europa està votant per polítiques que afrontin una mica més la realitat (tan negada pels pijoprogres i ecosocialistes), doncs bé, aquí seguim lligats a un etern socialisme a Barcelona que està més que esgotat. Ja són 28 anys de govern socialista a Barcelona. Per quan una renovació?... De moment impossible, Hereus&Co seguiran al poder i la gent seguirà votant sociata fins que la evidència es faci tan gran ( pujada brutal de l'atur, baixada abismal de l'economia, situació de violencia estil Johannesburg o Caracas...), que sigui una evidència esfereidora. Fins llavors seguirem tenint sociata forever. Tant se val que Alemanya hagi girat cap a Merkel, tant se val que Franca hagi girat cap a Sarkozy, tant se val que a la majoria de països de l'est fugin dels sociates com gat escaldat de galleda d'aigua o tant se val que un "socialista" molt a la dreta dels nostres pijoprogres com el senyor Blair, ho tingui complicat per a que el seu successor guanyi les properes eleccions, enfront del seu rival conservador. Tan se val, nosaltres som mes llestos. Països amb 2 i 3 generacions d'immigracio en saben menys que nosaltres i la nostra pijoprogresia. Però de tot, el que més em molesta, és l'abonament fanàtic, la obsessió freudiana, la fòbia, gairebé el perenne i tan profundíssimament arrelat odi dels pijoprogres cap a opcions menys esquerroses. Qué s'ha de tenir a l'ànima per a seguir obsessionat 28 anys amb la mateixa gent? Perquè no hi ha canvi? De vegades crec que a Catalunya el que li cal és una forta sacsejada, malgrat ens dolgui, per que la gent surti de la narcolèpsia permanent. Sigui en forma de atur del 20%, pujada dels interessos de les hipoteques al 15%, o be augment dels assassinats i segrestos del 1000%... És clar que ningú amb dos dits de front desitja res d'això per al seu pais, i en el fons no ho desitjo. Però com a minim, que ningún pijoprogre amb piset al carrer Tuset i casa a Llafranc em dingui llicons de res. Ja n'estic fins als ous.

JR&OC ha dit...

"Pafiam", gràcies pel comentari. Home, això de "pàtria, fe i amor" podríem compartir-ho, tot i que segur que són paraules que tenen significats diferents per als dos... Reconec que no tinc remei i ja no hi sóc a temps de buscar ajuda: a la meva modesta manera dec estar contribuint a la decadència moral d'Occident... A sobre, per desgràcia meva, no em queda ni el consol d'anar a confessar els meus pecats i netejar la meva ànima a canvi d'una petita penitència... Ora pro nobis...