divendres, 26 d’octubre del 2007

Blogolàndia terrassenca

Són uns dos-cents, aproximadament, els blogs terrassencs. Aplegats a blocs terrassencs (una iniciativa de Drac Telemàtic, amb l’impuls de gent com l’Enric Pujol o la Núria Masdéu) o al blogroll del http://www.terrassa.net/ es (sota el paraigua de l’Ajuntament i CaixaTerrassa). Des d’aquests dos aparadors es pot navegar pel que no és encara una ciutat o una comunitat digital, sinó per una mena d’arxipèlag. Illes digitals que es poden agrupar per categories: opinions d’actualitat, periodisme, cultura, educació, polítics, esportius, fotografia, internet, música, sobiranistes, d’apunts personals... L’oferta és espectacular i va prenent forma, espontàniament. S’està configurant un altre mapa de la ciutat, a internet, però encara no és visible el dibuix: el fenòmen és molt individual encara, i probablement aquesta sigui la gràcia. Individual, lliure, gratuït, llibertari... Abans de l’estiu es va fer una primera trobada de blocaires/bloggers, i se’n preveu una altra per a la tardor.

Hi ha qui diu al món estan censats de 70 a 120 milions de blogs. I la xifra creix espectacularment. Tanmateix, la xifra interessant i impossible de saber és quanta gent els llegeix... Uns 200 blogs terrassencs no són molts, per comparació: un per cada miler de terrassencs. Però creixen com bolets. En paral.lel a la fundació virtual d’una mena de Catalunya “punt cat”, que a la xarxa existeix amb plena independència i força marxa: acabarà esdevenint el nostre “second life”, a aquest pas...

Es cap de setmana, hi ha temps per xafardejar una mica per la xarxa... Global i local al mateix temps, qui ens ho havia de dir fa només quatre dies.

Article publicat al Diari de Terrassa / Bloc de notes / Dissabte 20 octubre